back button
inapoi

Inscriptionarea masinii - o metoda ieftina si eficienta ca sa-ti faci reclama

Jun 25, 2017
Inscriptionarea masinii - o metoda ieftina si eficienta ca sa-ti faci reclama

Inscriptionarea auto este si va fi mereu o metoda eficienta de promovare traditionala, offline.

In urma unor studii s-a constatat ca investitia in aceasta metoda de promovare se poate amortiza foarte rapid, in multe cazuri fiind suficient sa atragi doar 2 - 3 clienti din aceasta modalitate de reclama.

Tinand cont de faptul ca durata de viata a unei inscriptionari auto este de 3-4 ani, gandeste-te cat de mult profit poti face de pe urma ei. In plus castigi o gramada de notorietate si popularitate, mai ales in orasele aglomerate, cum este Bucuresti si in conditiile in care masinile firmei tale sunt zilnic in trafic.

Gandeste-te, brandul tau este vazut si memorat in fiecare zi de zeci, chiar sute de oameni.

Vezi aici exemple de masini inscriptionate.

Cat costa o inscriptionare auto?

Pretul este calculat la metru patrat si include atat materialul (folia autocolanta), cat si manopera de inscriptionare:

  • ‍Pentru folia cutterata (inscriptionare doar cu texte, numere de telefon) preturile practicate pe piata sunt intre 8 - 12 euro/mp;
  • Pentru folia printata (inscriptionare full cu imagini, elemente grafice policromie) preturile practicate sunt intre 14 - 25 euro/mp.

Oricum, din experientele noastre, o inscriptionare auto partiala poate fi 40 - 50 de euro + tva, iar o inscriptionare full poate ajunge la 200 euro + tva sau chiar mai mult, in functie de tipul de autovehicul.

Conteaza autocolantul folosit

Acest aspect este crucial pentru o inscriptionare auto de calitate.

Desi initial multe materiale arata identic acestea NU se comporta la fel in timp!

Sunt materiale care pot rezista pana la 1 an, 2, 3, 4-5 sau chiar si pana la 7-8 ani. Bineinteles si pretul difera in functie de aceast aspect.

Noi iti recomandam Oracal Germania seria 651 care rezista pana la 4-5 ani, acest autocolant avand un raport calitate/pret excelent.

Cine iti poate face grafica / designul

Design-ul este foarte important si trebuie sa cuprinda cateva elemente obligatorii.

In general toate firmele de inscriptionari auto iti asigura acest serviciu, fie la un pret separat, fie inclus in pretul lucrarii.

Deasemenea, poti apela si la un designer profesionist care-ti poate face machetarea grafica cu care te poti duce la firma de personalizari auto.

Intretinerea unei inscriptionari auto

Inscriptionarea auto nu are nevoie de intretinere.

In schimb, trebuie doar putina atentie in cazul in care masina se spala cu jet puternic de apa, caz in care apa trebuie sa loveasca elementele inscriptionate perpendicular si nu din lateral (nu la unghiuri mici care sa poata forta dezlipirea autocolantelor).

Ce trebuie sa sti despre indepartarea autocolantelor de pe masina

  • ‍Este recomandat ca autocolantul sa fie pastrat pe masini pana incepe sa se deterioreze vizibil, dar nu mai mult. Daca acesta incepe sa se crape foarte mult va deveni dificil de indepartat.
  • Poti indeparta singur autocolantele cand vrei sa stopezi campania de promovare sau daca vrei sa vinzi masina.

Daca este vara si este cald, poti lasa masina la soare si dupa ce se incalzeste autocolantul poti incepe indepartarea acestuia. 

Daca este frig se recomanda folosirea unui feon industrial cu aer cald. Se incalzesc suprafete relativ mici si se indeparteaza autocolantul de pe aceste suprafete.

  • Daca iti raman urme de adeziv in urma indepartarii autocolantului, trebuie sa folosesti o solutie speciala pentru curatarea impecabila. Aceasta solutie ar trebui sa ti-o puna la dispozitie firma care ti-a inscriptionat masina, cel putin NOI ASA FACEM.